Vafle so smotanou a ovocím

INSTAGRAM hannahkooktzo

Chrumkavé domáce VAFLE: Poznáte tento voňavý recept?

Okrem chutného receptu je základom úspechu aj dobrý vafľovač. Vafle môžete pripraviť na sladko aj na slano.

ZÁKLADNÝ RECEPT NA VAFLE 

Vafle
Zdroj: Pinterest

Potrebujete:

  • 125 g masla
  • 130 g jemného kryštálového cukru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • nastrúhanú kôru z 1 pomaranča 
  • 6 vajec
  • 200 g hladkej múky
  • 250 ml kyslej smotany
  • štipka soli
  • olej na opekanie
Vafle
Zdroj: Pinterest

POSTUP:

  1.  V miske vyšľahajte ručným šľahačom mäkké maslo so 100 g cukru a s nastrúhanou pomarančovou kôrou. Šľahajte aspoň 8 minút, aby vznikol hladký a jemný krém. Pridajte  škoricový cukor, tri žĺtky, tri celé vajcia a  dôkladne rozmiešajte. Prisypte preosiatu múku a pridajte kyslú smotanu. Vymiešajte  na hladké cesto.
  2. Zvyšné tri bielky so štipkou soli vyšľahajte dotuha. Počas šľahania prisypávajte zvyšný kryštálový cukor. Sneh zľahka zapracujte do cesta.
  3. Vafľovač rozohrejte a opekacie platne potrite trochou oleja. Odoberte 2 až 3 lyžice cesta, nalejte do vafľovača a pri strednej teplote pečte do zlatista. Horúce vafle posypte práškovým cukrom a podávajte s džemom, ovocím, vanilkovým krémom alebo so zmrzlinou.

Kategórie