Čo sú to mišpule? Spýtajte sa starej mamy :) Nenápadné plody kríka, plné céčka, minerálov aj vlákniny (kedysi rástli na celom našom území), sušievali ich na sene a potom z nich pridávali napríklad do lekvárov, ktoré ste tak zbožňovali. Zberajú sa v novembri, no potrebujú niekoľko týždňov, aby zmäkli a stratili horkosť. Potom si z nich urobte dobrotu, ktorú nás naučila Silvia z Pezinka. U nej doma sa varí podľa zdravej ajurvédy.
Pena z mascarpone a mišpúľ
Tento ultra zdravý a lahodný dezert Silvia vynašla, keď jej sestra podarovala mišpule.
Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g mascarpone
- 250 g mišpúľ
- šťava z limetu
- med (alebo brezový cukor)
Na ozdobu
- čerstvé ovocie, citrónová šťava a javorový sirup
POSTUP je na ďalšej strane...