Tento ultra zdravý a lahodný dezert Silvia vynašla, keď jej sestra podarovala mišpule. Upiekla z nich tortu s mascarpone pre vnuka, po ktorej sa bleskovo zľahla zem. U vás doma sa zapráši aj po tejto jednoduchšej pene – za to vám ručíme.

Gabika Žlebeková nedá dopustiť na makrobiotickú stravu.
Čítajte viac
Jedzte PROTI CHRÍPKE: Odborníčka zo Zdravíčka VYHÁŇA BACILY jedlom už 20 rokov

Čo sú to mišpule? Spýtajte sa starej mamy :) Nenápadné plody kríka, plné céčka, minerálov aj vlákniny (kedysi rástli na celom našom území), sušievali ich na sene a potom z nich pridávali napríklad do lekvárov, ktoré ste tak zbožňovali. Zberajú sa v novembri, no potrebujú niekoľko týždňov, aby zmäkli a stratili horkosť. Potom si z nich urobte dobrotu, ktorú nás naučila Silvia z Pezinka. U nej doma sa varí podľa zdravej ajurvédy.

Pena z mascarpone a mišpúľ

Tento ultra zdravý a lahodný dezert Silvia vynašla, keď jej sestra podarovala mišpule.
Tento ultra zdravý a lahodný dezert Silvia vynašla, keď jej sestra podarovala mišpule.
Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g mišpúľ
  • šťava z limetu
  • med (alebo brezový cukor)

Na ozdobu

  • čerstvé ovocie, citrónová šťava a javorový sirup

POSTUP je na ďalšej strane...

Kategórie