Budete ju piecť dva razy do týždňa!

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 140 g masla
  • 180 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 200 g polohrubej múky
  • 80 g pomletého maku
  • 500 g vykôstkovaných čerešní

POSTUP:

  1. Žĺtky vymiešajte s maslom a s práškovým cukrom. Pridajte vanilínový cukor, kypriaci prášok, polohrubú múku, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a spolu premiešajte.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti, do jednej zamiešajte pomletý mak. Plech vysteľte papierom na pečenie a rozotrite naň makové cesto. Uložte čerešne a navrstvite druhú časť cesta.
  3. Koláč pečte vo rúre vyhriatej na 180 °C. Vychladnutý pokrájajte, posypte práškovým cukrom alebo potrite cukrovou - citrónovou polevou. 
Tipy na čerešňové koláče nájdete aj vo fotogalérii!

Kategórie