Čajové lístky lúhovaním nestratia všetku svoju chuť. Kam s nimi, sme si prečítali na portáli Záhradkár.
Do koláča

Zdroj: Shutterstock
Použité lístky sa uplatnia aj napríklad pri pečení. Koláčom a dezertom pridajú jemne horkú chuť a samozrejme aj zdravotné benefity čaju. Na tento účel môžete použiť čerstvé aj sušené čajové lístky alebo ich dokonca posypať na vrch pečenia ako jedlú dekoráciu. Vyskúšajte náš tip.
Sladká čajová frittata
5 porcií, príprava a pečenie 20 minút

Zdroj: Shutterstock
POTREBUJETE:
- 2 lyžice cukru
- 1 balíček škoricového cukru
- 2 vajcia
- 450 ml acidofilného mlieka
- 320 g hladkej špaldovej múky
- 3 lyžice oleja + na opekanie
- štipka soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica lístkov zeleného čaju
POSTUP:
- Metličkou vyšľahajte vajcia s kryštálovým škoricovým cukrom. Pridajte acidko, premiešajte a prisypte múku s kypriacim práškom a štipkou soli. Nechajte odstáť 10 minút. Ak je cesto veľmi husté, prilejte trocha minerálky.
- Nepriľnavú palacinkovú panvicu potrite olejom a postupne opečte na miernom ohni z oboch strán hrubšie palacinky, tak aby bol vrch pevný.
- Preložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 5 minút. Prípadne ich postupne zapekajte v rúre na vhodnej panvici.
- Frittatu podávajte so sezónnym ovocím a kyslou smotanou osladenou javorovým sirupom.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>