objednať časopis
všetky kategórie

BOLI STE NA HUBÁCH? Uvarte z nich tieto super pochúťky!

Hubové špecle s mäsom

4 porcie, príprava 15 minút, varenie 30 minút

Cestoviny so šampiňónmi, špenátom a mäsom
Zdroj: SHUTTERSTOCK

POTREBUJETE:

  • 400 g bravčovej sviečkovice
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 300 g húb (šampiňóny alebo zmes rôznych húb)
  • 250 g špeclí
  • za 3 hrste špenátových listov
  • 200 g cherry paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • majorán
  • farebné korenie, soľ
Prešporský šnicel
Čítajte viac
ŠNICEĽ, ten z Viedne, má svoje pravidlá: VIETE, ako ho treba pripraviť?

POSTUP:

  1. Umyté mäso nakrájajte na menšie kocky a opečte v hlbokej panvici na oleji. Opekajte 5 minút, potom pridajte na plátky nakrájanú cibuľu.
  2. V druhej panvici opečte na troche oleja na plátky nakrájané huby. Keď sú huby opečené do zlatista, osoľte ich a okoreňte. Odložte.
  3. V hrnci uvarte v osolenej vode špecle, prípadne iné cestoviny podľa návodu na obale.
  4. Medzitým do panvice k mäsu primiešajte opláchnuté špenátové listy, osoľte a premiešajte. Pridajte paradajky, nasekané strúčiky cesnaku a opekajte asi 4 minúty. Ochuťte trochou majoránu a primiešajte huby. V mise zmes premiešajte so špeclami a podávajte teplé.

Na ďalšej strane nájdete recept na hubové placky>>