Hubové špecle s mäsom
4 porcie, príprava 15 minút, varenie 30 minút
Zdroj: SHUTTERSTOCK
POTREBUJETE:
- 400 g bravčovej sviečkovice
- olej
- 1 cibuľa
- 300 g húb (šampiňóny alebo zmes rôznych húb)
- 250 g špeclí
- za 3 hrste špenátových listov
- 200 g cherry paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- majorán
- farebné korenie, soľ
POSTUP:
- Umyté mäso nakrájajte na menšie kocky a opečte v hlbokej panvici na oleji. Opekajte 5 minút, potom pridajte na plátky nakrájanú cibuľu.
- V druhej panvici opečte na troche oleja na plátky nakrájané huby. Keď sú huby opečené do zlatista, osoľte ich a okoreňte. Odložte.
- V hrnci uvarte v osolenej vode špecle, prípadne iné cestoviny podľa návodu na obale.
- Medzitým do panvice k mäsu primiešajte opláchnuté špenátové listy, osoľte a premiešajte. Pridajte paradajky, nasekané strúčiky cesnaku a opekajte asi 4 minúty. Ochuťte trochou majoránu a primiešajte huby. V mise zmes premiešajte so špeclami a podávajte teplé.
Na ďalšej strane nájdete recept na hubové placky>>