KURIATKOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA S FAZUĽOU NAKYSLO
Kuriatková krémová s fazuľou a kôprovo- smotanovým posúchom
Zdroj: Vermillon
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT + NAMÁČANIE, VARENIE 90 MINÚT
POTREBUJETE:
- 250 g veľkej bielej fazule
- 2-3 hrste očistených kuriatok (väčšie natrhajte)
- zeleninový vývar alebo voda
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- pol lyžičky celého korenia
- 2 guľôčky nového korenia
- stonky z kôpru
- 500 g zemiakov
- ocot na dochutenie
- soľ
- olej alebo maslo
POSTUP:
- Vopred namočenú fazuľu sceďte, zalejte vývarom alebo vodou, pridajte rozpolenú cibuľu, celé strúčiky cesnaku, bobkový list celé korenie, nové korenie, stonky z kôpru a soľ.
- Priveďte do varu, prikryte a fazuľu na slabom plameni uvarte domäkka. Ku koncu pridajte zemiaky nakrájané na kocky, uvarte ich a pridajte aj huby opražené na masle alebo oleji. Všetko spolu prevarte, odstavte a dochuťte soľou.
- Polievku trochu schlaďte, bylinky a korenie vyberte a časť fazule a zemiakov pomixujte spolu s tekutinou z varenia v inej nádobe do krémova. Vráťte do zvyšku polievky. Polievku dochuťte octom a podávajte s chlebom alebo posúchom.
Na ďalšej strane nájdete recept na hubové špecle s kuracím mäsom>>