objednať časopis
všetky kategórie

Sezóna hubám praje, ak ste nemali šťastie vy, určite ste zopár kuriatok, dubákov či masliakov dostali od susedov, alebo kúpili na trhu. Už viete čo s nimi?

KURIATKOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA S FAZUĽOU NAKYSLO

Kuriatková krémová s fazuľou a kôprovo- smotanovým posúchom
Kuriatková krémová s fazuľou a kôprovo- smotanovým posúchom
Zdroj: Vermillon

6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT + NAMÁČANIE, VARENIE 90 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 250 g veľkej bielej fazule
  • 2-3 hrste očistených kuriatok (väčšie natrhajte)
  • zeleninový vývar alebo voda
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • pol lyžičky celého korenia
  • 2 guľôčky nového korenia
  • stonky z kôpru
  • 500 g zemiakov
  • ocot na dochutenie
  • soľ
  • olej alebo maslo
Dobré Jedlo - makové recepty z Jarnej.
Čítajte viac
Najklikanejší RECEPT na ŤAHANÚ ŠTRÚDĽU: Musíte si ju urobiť tiež!

POSTUP:

  1. Vopred namočenú fazuľu sceďte, zalejte vývarom alebo vodou, pridajte rozpolenú cibuľu, celé strúčiky cesnaku, bobkový list celé korenie, nové korenie, stonky z kôpru a soľ.
  2. Priveďte do varu, prikryte a fazuľu na slabom plameni uvarte domäkka. Ku koncu pridajte zemiaky nakrájané na kocky, uvarte ich a pridajte aj huby opražené na masle alebo oleji. Všetko spolu prevarte, odstavte a dochuťte soľou.
  3. Polievku trochu schlaďte, bylinky a korenie vyberte a časť fazule a zemiakov pomixujte spolu s tekutinou z varenia v inej nádobe do krémova. Vráťte do zvyšku polievky. Polievku dochuťte octom a podávajte s chlebom alebo posúchom.

Na ďalšej strane nájdete recept na hubové špecle s kuracím mäsom>>