objednať časopis
všetky kategórie

Natacha Pacal je výnimočná cukrárka a odborná garantka televíznej šou. Má francúzske korene po tatovi - z jeho rodnej zeme pochádza aj tento SUPER KOLÁČIK, po ktorom sa u vás doma zapráši!

Natacha je výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi a na slovenskej sladkej scéne žiari už roky. V bratislavskej Natacha Pacal patisserie ponúka dezerty, v ktorých zúročuje skúsenosti z prestížnej cukrárskej školy ENSP. Tam študovala pod vedením cukrárskych majstrov z celého sveta! A čím jej urobia radosť iní? „Moja mamina svojimi slimákmi s bylinkovým maslom. A keď pripraví huspeninu, niet mi pomoci. Niekedy premýšľam, prečo som ju ochutnala až po štyridsiatke :-)”

Teraz si upečte tento jej koláčik s JAHODAMI, ktorý máte za 20 MINÚT!

Jahodový koláčik

Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,
Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,
Zdroj: Shuttesrtock

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 120 g hladkej múky
  • 500 g mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 600 g jahôd
Karin Haydu venovala Dobrému jedlu recept na milovaný kysnutý koláč s mrveničkou.
Čítajte viac
MŇAM! V kysnutom KOLÁČI od Karin Haydu zužitkujete ZAVÁRENÉ OVOCIE!

POSTUP:

  1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Primiešajte maslo a preosiatu múku. Mlieko zohrejte s vanilkou a primiešajte k múčnej zmesi – už bez struku.
  2. Do formy rozložte nakrájané jahody, zalejte zmesou a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!

Máte veľa JAHÔD? Upečte z nich aj iné dobroty: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Vyskúšajte ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Letí uvoľnenosť!
Čítajte viac
Naplánujte si SVADOBNÚ HOSTINU s odborníkmi: Toto je 7 NESMRTEĽNÝCH LETNÝCH TRENDOV!
Makrónky s kokosovým a pistáciovým krémom.
Čítajte viac
Sladké PUSINKY pre mamičku: S našimi receptami zvládnete upiecť aj MAKRÓNKY
Čítajte viac
Recept na tradičné DOLKY z bieleho jogurtu: Ako od babičky!
Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.
Čítajte viac
TORTA pre všetky MAMY: Je čučoriedkovo-kakaová a UPEČIETE ju ĽAHUČKO!
Dokonalá farebná torta.
Čítajte viac
Keď je REZ TORTY ešte krajší, než torta samotná: Toto vás odrovná, mňam!
Karin Haydu venovala Dobrému jedlu recept na milovaný kysnutý koláč s mrveničkou.
Čítajte viac
MŇAM! V kysnutom KOLÁČI od Karin Haydu zužitkujete ZAVÁRENÉ OVOCIE!
Čítajte viac
Rýchly KOLÁČ S JAHODOVÝM DŽEMOM: Expresný RECEPT stihnete upiecť aj uprostred týždňa