objednať časopis
všetky kategórie

BLESKOVÝ CHEESECAKE cukrárky Veroniky Bušovej: Mňam, táto MAŠKRTA v panvičke je geniálna!

  1. Zmiešajte múku, kokos, cukor, vločky a kypriaci prášok. Pridajte maslo, 1 vajíčko a vypracujte mrveničku. Nátierku s cukrom, kyslou smotanou, ďalším vajíčkom a so škro­bom vymiešajte na krém.
  2. Do liatinových panvičiek utlačte mrveničku. Na ňu rozotrite krém, posypte čučoriedkami a zvyšnou mrveničkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20-30 minút, 10 minút pred koncom posypte mandľami a dopečte.

ĎALŠIE tipy na DOKONALÉ CHEESECAKES nájdete v našej GALÉRII...

Veronika Bušová
Veronika Bušová
Zdroj: archív


Šarmantná cukrárka Lidla je pôvodne právnička. Hneď po promóciách však vyrazila do New Yorku študovať cukrárstvo – na tamojšom Medzinárodnom kulinárskom inštitúte sa učila od popredných svetových majstrov. „Každý mesiac som vystála aj rad na preslávený cronut od Dominiqua Ansela. Pravidelne obmieňal jeho príchute.“ No jej najväčším kulinárskym vzorom bol niekto úplne iný. Babička Taminka. „Už skoro ráno mala hotové ikschodové menu a koláče na želanie pre každé vnúča, ktoré varovala. S takou láskou a radosťou, že sa to ani nedá opísať...“

Porotkyňa Petra Tóthová zverejňovala pred pár rokmi svoje recepty aj v rubrike Jedlo týždenníka PLUS 7 DNÍ.
Čítajte viac
2 ČOKO PERNÍKY, z ktorých sme paf: Krásne NADÝCHANÉ od porotkyne Petry aj Ivany Gáborík