Bryndzové krúpky
Bryndzové krúpy
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
4 PORCIE, PRÍPRAVA A VARENIE 20 MINÚT
POTREBUJETE:
- 500 g uvarených jačmenných krúp
- 1,5 l vody alebo vývaru
- 200 g údenej slaniny
- 2 cibule
- 1 lyžica červenej mletej papriky
- 250 – 500 g bryndze
- čerstvá pažítka
- soľ
- masť alebo olej
POSTUP:
- V hrnci pomaly vytopte nadrobno nakrájanú slaninu. Vyberte ju z hrnca a na tuku opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak treba, pridajte trochu masti alebo oleja.
- Pridajte vopred uvarené krúpy (najlepšie vo vývare) a mletú papriku, krátko opražte.
- Do krúp vmiešajte bryndzu a dochuťte mierne soľou, ak treba. Podávajte posypané vytopenou slaninou a nasekanou pažítkou.
Náš tip: Jačmenné krúpy uvarené na spôsob bryndzákov si určite zamilujete. Ak ich uvaríte deň vopred, ušetríte si čas.
Na ďalšej strane nájdete recept na rýchlu a ľahkú polievku >>>