objednať časopis
všetky kategórie

Jednoduché a naozaj veľmi chutné tipy na rýchle jedlo sa vám na internáte či priváte určite zídu. No veríme, že niektoré vyskúšajú aj skúsené gazdinky, aby si ušetrili kopec času s varením obeda, či večere.

Bryndzové krúpky

Bryndzové krúpy
Bryndzové krúpy
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

4 PORCIE, PRÍPRAVA A VARENIE 20 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 500 g uvarených jačmenných krúp
  • 1,5 l vody alebo vývaru
  • 200 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 1 lyžica červenej mletej papriky
  • 250 – 500 g bryndze
  • čerstvá pažítka
  • soľ
  • masť alebo olej
Tuniaková nátierka s údeným a krémovým syrom.
Čítajte viac
Nečakaná návšteva? Pozrite, aké pohostenie môžete vyčarovať z jednej konzervy tuniaka!

POSTUP:

  1. V hrnci pomaly vytopte nadrobno nakrájanú slaninu. Vyberte ju z hrnca a na tuku opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak treba, pridajte trochu masti alebo oleja.
  2. Pridajte vopred uvarené krúpy (najlepšie vo vývare) a mletú papriku, krátko opražte.
  3. Do krúp vmiešajte bryndzu a dochuťte mierne soľou, ak treba. Podávajte posypané vytopenou slaninou a nasekanou pažítkou.

Náš tip: Jačmenné krúpy uvarené na spôsob bryndzákov si určite zamilujete. Ak ich uvaríte deň vopred, ušetríte si čas.

Na ďalšej strane nájdete recept na rýchlu a ľahkú polievku >>>