Koláč s jahodami a rozmarínom
Rýchly hrnčekový koláč s jahodami
Zdroj: Archív
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 1 šálka semolinovej múky
- 2 šálky hladkej múky
- pol šálky hrubej kukuričnej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička soli
- 2 šálky kryštálového cukru
- kôra z dvoch citrónov v biokvalite
- 1 lyžica jemne nakrájaného čerstvého rozmarínu
- 1 šálka olivového oleja
- 4 veľké vajcia
štvrť šálky citrónovej šťavy - pol lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka gréckeho jogurtu
- jahody podľa chuti
POSTUP:
- Do misky dajte všetky tri druhy múky, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.
- V inej miske zmiešajte cukor, najemno nastrúhanú citrónovú kôru, rozmarín a premiešajte. Pomocou ručného mixéra na strednej rýchlosti primiešajte do tejto zmesi olej.
- Jedno po druhom pridajte vajcia, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Dobre vyšľahajte. Do zmesi pridajte polovicu múčnej zmesi, potom polovicu jogurtu a dobre zmiešajte. Znovu pridajte múku a jogurt a opäť premiešajte.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi hodinu. Urobte test špajdľou.
- Koláč nechajte chladnúť na kuchynskej mriežke 10 minút, potom ho vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Podávajte s čerstvými jahodami a môžete ho aj zľahka poliať jahodovou šťavou.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>