A ďalšie úžasné penové dezerty ku kávičke. A to všetko z avokáda!

Avokádová pena

4 porcie

Potrebujete:

  • 3 čerstvé vajcia
  • štipka soli
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 400 g mascarpone
  • 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP:

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky dajte do misy mixéra a pridajte štipku soli. Keď je sneh už trocha našľahaný, prisypávajte kryštálový cukor. Miešajte kým sa cukor nerozpustí. Sneh by mal mať krémovú konzistenciu.
  2. Zvlášť vymiešajte v mixéri žĺtky s práškovým cukrom do svetlej peny. Avokádo očistite a roztlačte vidličkou. Dajte do mixéra a vymiešajte s mascarpone a vanilkovým cukrom. Postupne ho zľahka  primiešavajte k vaječnej zmesi. Nakoniec primiešajte aj sneh (alebo jeho časť).

Penu navrstvite do pohárov, môžete ju poprekladať s piškótami namočenými v káve alebo v likéri či sirupe. Prípadne na penu navrstvite rozdrvené sušienky a ozdobte šľahačkou alebo trochou snehu, ktorý ste odložili pri príprave peny. Posypte opraženými orechmi alebo drobným ovocím.