objednať časopis
všetky kategórie

Ako správne ZBERAŤ a SUŠIŤ HUBY: Máme TIPY od jediného profi hubára na Slovensku!

Na hubárskych fórach niektorí hubári diskutujú s nadhľadom, iní aj vážnejšie na aktuálnu tému našich lesov – medvede. Stretli ste sa už s nejakým? Máte finty, ako tomu predísť?

Našťastie, osobné priame stretnutie s medveďom za sebou nemám, ale čerstvých stôp po ňom som už našiel iks. Je to plaché zviera, takže treba byť hlučný – noste so sebou zvonček, majte zapnuté rádio, rozprávajte sa, spievajte si. V krajnom prípade odporúčam aj sprej na medvede, ktorý je bežne dostupný v obchodoch. No radšej buďte opatrný a medveďa neprekvapte. Ak by ste ho zazreli, nekrížte mu cestu a vzdiaľte sa. V lese je doma on...

Hubár Erik Valentovič na svojich potulkách.
Hubár Erik Valentovič na svojich potulkách.
Zdroj: Robo HUBAČ

"Huby milujem na všetky spôsoby, ale v jednoduchých receptoch, ako je tento, úplne najviac. Nech vám chutí. Šťastnú a bohatú hubársku jeseň prajem!“ odkazuje na záver uznávaný hubár.

A TU je Erikov overený, RÝCHLY RECEPT, ktorý si zamilujete:

Restované huby podľa profi hubára Erika Valentoviča chutia ako sen.
Čítajte viac
HUBY ako z rozprávky: LACNÁ DOBROTA od profesionálneho hubára Erika Valentoviča nemá chybu!

Viac tipov do lesa aj do kuchyne od profi hubára nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!