KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM A JOGURTOM

KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
POTREBUJETE:
- 100 g bulguru
- 200 ml kuracieho vývaru
- 250 g mletého kuracieho mäsa
- 1 malá červená cibuľa
- 3 reďkovky nakrájané na kolieska veľká hrsť mäty
- veľká hrsť petržlenovej vňate
- 4 lyžice hustého jogurtu
- olivový olej + olej na vysmážanie
- soľ, korenie
POSTUP:
- Bulgur vsypte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, zakryte fóliou a nechajte 15 minút vsiaknuť.
- Zatiaľ zmiešajte mleté mäso s polovicou červenej cibule nakrájanej najemno. Osoľte, okoreňte a zo zmesi tvarujte malé guľôčky.
- V panvici rozohrejte olej a guľôčky osmažte dozlatista. Ak nechcete vysmážať, pečte ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.Bulgur sceďte, ak sa všetka tekutina nevstrebala. Zvyšok cibule nakrájajte na plátky, reďkovky na tenké kolieska a zmiešajte s bulgurom. Pridajte nasekanú mätu, petržlenovú vňať, 3 lyžice olivového oleja, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>