KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM A JOGURTOM

KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM
KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 100 g bulguru
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 250 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 malá červená cibuľa
  • 3 reďkovky nakrájané na kolieska veľká hrsť mäty
  • veľká hrsť petržlenovej vňate
  • 4 lyžice hustého jogurtu
  • olivový olej + olej na vysmážanie
  • soľ, korenie
Plnené papriky kuskusom
Čítajte viac
7 POTRAVÍN, s ktorými PREŽIJETE VEĽKÉ ZDRAŽOVANIE: Uvarte z nich toto!

POSTUP:

  1.  Bulgur vsypte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, zakryte fóliou a nechajte 15 minút vsiaknuť.
  2. Zatiaľ zmiešajte mleté mäso s polovicou červenej cibule nakrájanej najemno. Osoľte, okoreňte a zo zmesi tvarujte malé guľôčky.
  3. V panvici rozohrejte olej a guľôčky osmažte dozlatista. Ak nechcete vysmážať, pečte ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.Bulgur sceďte, ak sa všetka tekutina nevstrebala. Zvyšok cibule nakrájajte na plátky, reďkovky na tenké kolieska a zmiešajte s bulgurom. Pridajte nasekanú mätu, petržlenovú vňať, 3 lyžice olivového oleja, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>