Skvelá maškrta ... naučte sa správne sušiť.

Ako správne skladovať OVOCIE mrazením a sušením

1. Ovocie dajte do sitka a umyte jemným prúdom vody. Potom ho nechajte dobre odkvapkať.
2. Na prepláchnutie je niekedy vhodné použiť octovú vodu a to vtedy, keď potrebujete ovocie nechať v chladničke niekoľko dní.
3. Do chladničky dávajte ovocie vždy v otvorenej nádobe. Uzatvorené ľahko splesnivie.
4. Mrazte iba dobre osušené ovocie, inak z neho po rozmrazení zostane blato.
5. Ovocie nikdy nesušte tak, že naň tlačíte utierkou. Radšej len jemne potraste a nechajte chvíľu na utierke, nech sama odsaje prebytočnú vodu.

susene ovocie
Zdroj: Shutterstock

TIP
Chcete si nasušiť jabĺčka alebo hrušky? Po odstránení jadierok nakrájajte na kolieska, obarte horúcou vodou a okamžite schlaďte studenou vodou. Potom rozložte na plech a nechajte sušiť v rúre pri 80 stupňoch Celzia, až kým sa riadne nepresušia. Je to skvelá maškrta aj na cestovanie či na kúpalisko.

Ak preferujete do koláčikov čerstvé ovocie, tu je pár jahodových maškŕt.