Máte radi volské oko?

Vajce s tekutým žĺtkom, do ktorého namáčate kúsok chleba, alebo sa vám rozteká po hrianke s lososom? Pozrite sa, ako sa dajú iným spôsobom pripraviť 

VAJCIA S TEKUTÝM ŽĹTKOM

Už na pohľad sa zbiehajú slinky.
Už na pohľad sa zbiehajú slinky.
Zdroj: [email protected]_mom

 1. Smažené vajce

Vajce opatrne rozbite do misky, aby ste neporušili žĺtok a vlejte ho do panvice na rozpustené maslo alebo olej. Opekajte, kým bielok nestuhne. Žĺtok môže zostať redší alebo tuhší, podľa toho, čo máte radšej.

2. Fritované vajce

Väčšie množstvo oleja rozohrejte v hrnci s hrubým dnom. Rozbité vajce s neporušeným žĺtkom dajte do naberačky. Naberačku nahnite a vajce prešupnite do oleja. Suchou vareškou opatrne prelievajte vajce horúcim olejom – tvarujte ho do oválu a žĺtok prekryte bielkom. O minútu vajce vyberte dierovanou lyžicou na papierový obrúsok. Pridajte soľ a korenie. Pri tejto krátkej tepelnej úprave žĺtok zostane tekutý.  

3. Zapekané vajce

Misku zľahka vymastite maslom, dno osoľte a okoreňte. Vajce rozbite, dajte do misky a navrch pridajte lyžicu masla alebo smotany na šľahanie. Dajte do rúry vyhriatej na 180 °C do plechu naplneného vodou, ktorá siaha do polovice misky. Pečte 15 minút. Bielok zostane mäkký a žĺtok „tak akurát“.

VIDEO: Všetky spôsoby ako upraviť vajce

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil