Postup

 krok

Upečte korpus: Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Dobre vymiešajte. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy (25 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C 25- 30 minút. Ak treba, urobte test špajdľou.

 krok

Vychladnutý korpus potrite lekvárom a naň rozložte ríbezle.

 krok

Pripravte snehovú penu: Bielky s cukrom a citrónovou šťavou vyšľahajte nad parou do tuha. Potom sneh rovnomerne naneste na tortu a dajte aspoň na pol hodiny do chladničky.

 krok

Uvarte čokoládovú polevu: V kastróle zohrejte smotanu pod bod varu, odstavte a vmiešajte nasekanú čokoládu. Hladkú polevu nechajte trochu vychladnúť a potom ňou polejte sneh na torte. Dajte stuhnúť do chladničky. Tortu podávajte so šálkou dobrej kávy.

Kategórie