Delikátna lahôdka Valentínka s nugátovým krémom: S týmto dezertom uňho zabodujete

VALENTÍNKA

Prekvapte na Valentína svojho milého parádnym dezertom.
Prekvapte na Valentína svojho milého parádnym dezertom.
Zdroj: profimedia

POTREBUJETE:

NA KORPUS:

  • 4 vaječné bielky
  • 4 lyžice kopcovité kryštálového cukru
  • 4 vaječné žĺtky
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžicu kakaa
  • štipku kypriaceho prášku
  • 50 ml oleja

Do cesta pridajte 1 lyžicu kakaa.
Do cesta pridajte 1 lyžicu kakaa.
Zdroj: profimedia

NA KRÉM:

  • 500 g nutely
  • 300 g masla

Do krému pridáme nutelu a dobre vyšľaháme mixérom.
Do krému pridáme nutelu a dobre vyšľaháme mixérom.
Zdroj: profimedia

NA ŠĽAHAČKU:

  • 500 ml šľahačky (33 %)
  • 1 stužovač šľahačky

Na vrstvu vychladeného krému natrieme šľahačku.
Na vrstvu vychladeného krému natrieme šľahačku.
Zdroj: profimedia

NA OZDOBENIE:

  • marcipánové srdiečka

Na vrch každej kocky položíme marcipánové srdiečko.
Na vrch každej kocky položíme marcipánové srdiečko.
Zdroj: profimedia

POSTUP:

  • Z bielkov a cukru ušľaháme v mixéri tuhú penu. Do peny potom zašľaháme žĺtky.
  • Do misy dáme múku, štipku kypriaceho prášku, kakao a spolu premiešame. Sypkú zmes zapracujeme vareškou do peny. Nakoniec pridáme olej a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 - 200 °C na 15 minút.  
  • Pripravíme krém: Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu a dobre vyšľaháme mixérom.
  • Takto pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.
  •  Na vrstvu vychladeného krému natrieme šľahačku. Zákusok nakrájame na kocky 6 x 6 cm a na vrch každej kocky položíme marcipánové srdiečko.

Kategórie

Najnovšie video

Odporúčame vám

Diskusia

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil