Aj takto môže vyzerať veľkonočná šunka. Uvarte ju, nakrájajte na kožu mriežku a dajte upiecť. Potom klinčekmi pripevnite plátky citrónu alebo limetky. Môžete ich aj potrieť medom a dať na chvíľu pod gril.

Profimedia

ÚDENÉ mäso: Praktické rady ako ho správne uvariť

Veľkonočná šunka musí byť dokonalá.

Aká by to bola veľkonočná hostina bez chutného a šťavnatého údeného mäsa. Máme pre vás pár kuchynských tipov ako ho chutne uvariť.

  • Na Veľkú noc v našich obchodoch najčastejšie nájdete údenú rolku z bravčového pliecka. Na jednej strane je síce vyrábaná zo šťavnatého mäsa, na strane druhej, nikdy neviete, aká mastná je vo vnútri. Väčšiu istotu máte pri údenom mäse zo stehna alebo z krkovičky.
  • Nekupujte vákuovo balené údené. V takom, ktoré je len v sieťke, je menej vody.
  • Pred varením sieťku z mäsa uvoľnite. Počas varenia by sa zavarila do mäsa a potom sa len ťažko z neho odstraňuje.
  • Údené mäso vkladajte do vriacej vody. Zvyčajne ju už netreba soliť, ale na dochutenie do nej pridajte bobkový list a niekoľko zrniečok celého a nového korenia.
Pečená šunka s medovou glazúrou a ananásom.