Slovenské hrušky sú naj: A v týchto dobrotách sú fantastické. Vyskúšajte!

Sú skvelé pomocníčky pri pomalom trávení a vďaka „béčkam“ pôsobia upokojujúco. Okrem toho hrušky obsahujú vitamíny A, C, E, veľa vlákniny, vápnik či fosfor a nevyvolávajú alergie. Napriek tomu ich jeme trikrát menej ako napríklad jablká.

Piekli ste už niekedy hruškovú štrúdľu? Tento rok ju určite vyskúšajte. Plnku urobíte jednoducho: K hruškám na kocky pridajte citrónovú šťavu a na masle opečené mandľové lupienky. Nakoniec do plnky zamiešajte sušené brusnice. Mňam!
Zdroj: Valentína Nídelová

Tak šup vylepšovať štatistiky šťavnatými koláčmi, sladučkým džemom, džúsom plným vlákniny, alebo hruškami zapekanými s plesňovým syrom či s chrumkavou slaninkou. My sme už začali! No a o tom, čo všetko môžete s hruškami v kuchyni podniknúť (na slano aj na sladko), si prečítajte aj v našej galérii.

 

 

Kategórie