Postup

 krok

Najprv pripravte korpus: Rozpustené maslo zmiešajte s rozdrvenými sušienkami a citrónovou kôrou. Dno formy (26 cm) vyložte papierom na pečenie a rozotrite sušienkovú zmes. Lyžicou ju uhlaďte a po krajoch vytiahnite trochu vyššie.

 krok

Zamiešajte náplň: Tvaroh, krémový syr, kyslú smotanu, cukor, citrón a smotanu na šľahanie dobre vymiešajte. Potom pridajte vajcia a miešajte už iba chvíľu. Náplň vylejte na korpus a dajte do rúry vyhriatej na 180 °C (v teplovzdušnej na 160 °C). Na spodok rúry však uložte nádobu s vodou, ktorá bude počas pečenia vytvárať paru. Pečte asi 40 minút. Potom nechajte minimálne 2 hodiny chladiť.

 krok

Urobte citrónovú polevu: Všetky suroviny okrem masla dajte do misy. Miešajte nad parou, kým poleva nezhustne. Potom ju odstavte a prepasírujte cez sitko. Pridajte maslo a nechajte rozpustiť. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Nalejte ju na vychladený cheesecake a dajte opäť do chladničky. Minimálne na 6 hodín, ideálne cez noc. Odstáty cheesecake ozdobte a môžete servírovať.

Kategórie