
Ešte lepšie ako halušky: Tieto šúľky so zdravou májovou bryndzou od tety Palušky budete milovať!
Ešte lepšie ako halušky: Tieto šúľky so zdravou májovou bryndzou od tety Palušky budete milovať!
Ešte lepšie ako halušky: Tieto šúľky so zdravou májovou bryndzou od tety Palušky budete milovať!
- 0 min.
- porcie: 0
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 kghladkej múky T650
- 1 lyžicasoli
- 1 ks100-200 ml vody
- 250 gbryndze
- 250 gmasla (rozpusteného)
Postup
krok
Z múky, zo soli a z vody vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na niekoľko častí. Z každej ušúľajte šúľku hrubú ako prst a nakrájajte ju na kratšie šúľky.
krok
V hrnci dajte zovrieť vodu. Osoľte ju a uvarte v nej šúľky. Hotové sú, keď vyplávajú navrch.
krok
Vo väčšej mise zmiešajte bryndzu s roztopeným maslom a pridajte ešte horúce šúľky. Dobre premiešajte a podávajte.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
