Bradatí bratia: Ich bistro s kvalitným street foodom pozná celé mesto
Bradatí bratia: Ich bistro s kvalitným street foodom pozná celé mesto
- 15 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Na mäso:
- 1,2 kgbravčového pleca bez kosti
- 1 lyžicaúdenej mletej papriky
- 1 lyžicadrvenej rasce
- 1 lyžicamletého čierneho korenia
- 1 lyžicatrstinového cukru
- pol lyžicasoli
- pol hrnčekdobrej BBQ omáčky
- 2 hrnčekyvody (piva)
Na naplnenie:
- 6 ksdobrých žemlí
- 140 ggréckeho jogurtu
- 1 ksšalátová uhorka (pokrájaná na tenké plátky)
- 1 ksväčšia červená cibuľa (pokrájaná na kolieska)
- 6 ksreďkoviek (pokrájaných na kolieska)
- štvrť hrnčekčerstvej mäty (nasekanej)
- štvrť hrnčekčerstvého koriandra (nasekaného)
- 1 lyžicaolivového oleja
- 1 kssoľ, korenie
- 1 ksmaslo (na potretie žemlí)
- 1 ksšalát ako príloha
Postup
krok
Mäso umyte a osušte utierkou. Korenie zmiešajte a zmesou potrite celý kus mäsa. Potom ho poriadne potrite BBQ omáčkou. Korenené mäso dajte do plechu a polejte ho vodou alebo pivom. Plech zakryte alobalom, aby z neho neunikala para. Pečte pri 130- 150 °C 6-8 hodín. Mäsko občas skontrolujte a podľa potreby podlejte vodou.
krok
Žemle rozkrojte, potrite maslom a opečte dozlatista. Jogurt premiešajte so soľou a s čiernym korením. Na opečenú žemľu uložte cibuľu, reďkovku, uhorku a pokvapkajte olivovým olejom. Potom pridajte porciu trhaného bravčového mäsa a posypte ho mätou aj koriandrom. Prelejte jogurtovým dresingom a zakryte vrchnou časťou žemle. Jarný burger môžete podávať s dobrým jarným šalátom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi plnenú cuketu? Vyskúšajte ju s quinoou.

Mäsové ŠPÍZY NA KAPUSTE: Náš tip na ľahkú večeru
