Postup

 krok

Mäso umyte a osušte utierkou. Korenie zmiešajte a zmesou potrite celý kus mäsa. Potom ho poriadne potrite BBQ omáčkou. Korenené mäso dajte do plechu a polejte ho vodou alebo pivom. Plech zakryte alobalom, aby z neho neunikala para. Pečte pri 130- 150 °C 6-8 hodín. Mäsko občas skontrolujte a podľa potreby podlejte vodou.

 krok

Žemle rozkrojte, potrite maslom a opečte dozlatista. Jogurt premiešajte so soľou a s čiernym korením. Na opečenú žemľu uložte cibuľu, reďkovku, uhorku a pokvapkajte olivovým olejom. Potom pridajte porciu trhaného bravčového mäsa a posypte ho mätou aj koriandrom. Prelejte jogurtovým dresingom a zakryte vrchnou časťou žemle. Jarný burger môžete podávať s dobrým jarným šalátom.