Bezkonkurenčná letná dobrota: Roláda ľahká ako pierko a plná šťavnatého ovocia

DVOJITÁ ROLÁDA

černice opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte na sitku obschnúť.
černice opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte na sitku obschnúť.
Zdroj: profimedia

POTREBUJETE:

Piškótové cesto:

  • 3 vajcia
  • 2 lyžice vlažnej vody
  • štipka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lyžice solamylu
  • 75 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Vyžente rodinku na výlet a vy sa zatiaľ pustite do pečenia. Uvidíte, ako ich roláda s ovocím príjemne prekvapí.
Vyžente rodinku na výlet a vy sa zatiaľ pustite do pečenia. Uvidíte, ako ich roláda s ovocím príjemne prekvapí.
Zdroj: profimedia

Snehové cesto:

  • 4 bielky
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lyžica solamylu
  • 1 lyžička octu                                       

Ríbezle perfektne v roláde spolu ladia s černicami, ale aj s iným ovocím. Pripravte si 250 g černíc a 100 g ríbezlí. To je ideálny pomer.
Ríbezle perfektne v roláde spolu ladia s černicami, ale aj s iným ovocím. Pripravte si 250 g černíc a 100 g ríbezlí. To je ideálny pomer.
Zdroj: profimedia

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 2 lyžice nutely
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 g černíc
  • 100 g ríbezlí    

Vďaka látkam, ktoré černice obsahujú, sa budete cítiť vo forme a mlado. Sú bohaté na kyselinu listovú, ktorá sa podieľa na obnove buniek a prospieva nervovej sústave.
Vďaka látkam, ktoré černice obsahujú, sa budete cítiť vo forme a mlado. Sú bohaté na kyselinu listovú, ktorá sa podieľa na obnove buniek a prospieva nervovej sústave.
Zdroj: profimedia