objednať časopis
všetky kategórie
3 x jednoduché chuťovky z reďkovky: Pastva pre oči a vitamínový reštart

profimedia

3 x jednoduché chuťovky z reďkovky: Pastva pre oči a vitamínový reštart

3 x jednoduché chuťovky z reďkovky: Pastva pre oči a vitamínový reštart

Keď chcete zhodiť nejaké to kilo, každý deň zjedzte viazaničku mladých reďkoviek. Aby vám reďkovky nezovšedneli, vyskúšajte tieto skvelé a jednoduché dobroty.

Reďkovkové carpaccio pokvapkáme sirupom podľa receptu a dozdobíme zrniečkami granátového jablka.
Reďkovkové carpaccio pokvapkáme sirupom podľa receptu a dozdobíme zrniečkami granátového jablka.
Zdroj: archív DJ

Reďkovkové carpaccio

4 porcie

Zväzok reďkoviek zbavíme listov a koreňa, umyjeme ich a nakrájame.
Zväzok reďkoviek zbavíme listov a koreňa, umyjeme ich a nakrájame.
Zdroj: archív DJ

  • 1 zväzok reďkoviek zbavíme listov a koreňa a umyjeme ich.
  • Na jemnom strúhadle ich nastrúhame na tenké plátky a uložíme do kruhu na tanier.
  • 1 lyžicu bieleho balzamikového octu zmiešame s 1-2 lyžicami grenadíny (sirupu z granátových jabĺk) a 1 lyžicou olivového oleja.
  • Pridáme 1/2 lyžičky citrónovej kôry, soľ a mleté čierne korenie.
  • Reďkovkové carpaccio pokvapkáme sirupom a dozdobíme zrniečkami granátového jablka.

Reďkovky umyjeme, prekrojíme a zľahka opečieme na masle.
Reďkovky umyjeme, prekrojíme a zľahka opečieme na masle.
Zdroj: archív DJ

Opečené reďkovky

4 porcie

Najviac vitamínov majú reďkovky surové, môžme si ich pridať pokojne do šalátov, nátierok, alebo zjesť samotné ako zdravú desiatu.
Najviac vitamínov majú reďkovky surové, môžme si ich pridať pokojne do šalátov, nátierok, alebo zjesť samotné ako zdravú desiatu.
Zdroj: archív DJ

  • Dve viazaničky reďkoviek umyjeme a odrežeme listy.
  • Niekoľko listov najemno pokrájame.
  • Reďkovky prekrojíme na polovice a v 60 g masla opečieme.
  • Pridáme 3 lyžice kapár, 3 lyžice hrozienok, šťavu a nastrúhanú kôru z polovice citróna.
  • Vmiešame posekané listy. Reďkovky ochutíme soľou, mletým čiernym korením a troškou cukru.

Reďkovková krémová polievka je zdravým ľahkým a chutným jedlom.
Reďkovková krémová polievka je zdravým ľahkým a chutným jedlom.
Zdroj: archív DJ

Reďkovková krémová polievka

4 porcie

Najviac vitamínov majú reďkovky surové, môžme si ich pridať pokojne do šalátov, nátierok, alebo zjesť samotné ako zdravú desiatu.
Najviac vitamínov majú reďkovky surové, môžme si ich pridať pokojne do šalátov, nátierok, alebo zjesť samotné ako zdravú desiatu.
Zdroj: archív DJ

  • 400 g zemiakov a 1 bielu cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.
  • 50 g masla roztopíme v hrnci a zemiaky s cibuľou na ňom krátko podusíme.
  • Zalejeme 150 ml bieleho vína a 1l zeleninového vývaru.
  • Pridáme listy z 2 zväzkov reďkoviek.
  • Polievku pod pokrievkou varíme na miernom ohni asi 30 minút.
  • Odstavíme z ohňa a v mixéri rozmixujeme do hladka.
  • Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok.
  • Do polievky prilejeme 150 ml smotany na šľahanie. Už nevaríme, len prehrejme.
  • Pridáme do nej natenko nakrájané reďkovky a podávame.

Kategórie