Postup

 krok

Žĺtky vyšľaháme so 70 gramami cukru a s vanilínovým cukrom do svetlej peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do polotuha, pridáme zvyšok cukru a šľaháme, až je sneh dostatočne tuhý. Vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozdelíme na polovicu.

 krok

Do prvej polovice zapracujeme 35 gramov múky, na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame žirafí vzor a na dve minúty vložíme do vyhriatej rúry. Do druhej časti cesta vmiešame zvyšnú múku a kakao. Ak zvýšilo svetlé cesto, primiešame ho.

 krok

Tmavé cesto nalejeme na predpečený vychladnutý svetlý vzor. Pri teplote 190 stupňov Celzia pečieme 10 až 12 minút. Cesto vyberieme, odstránime papier a preklopíme vzorom nadol na utierku vyloženú novým papierom na pečenie. Opatrne zvinieme a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť.

 krok

Pripravíme plnku a krém: Vajcia, cukor, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru z jedného citróna vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a nad parou vymiešame hustý krém.

 krok

Necháme vychladnúť, občas premiešame. V druhej mise vymiešame mascarpone, Lučinu a cukor. Plnky odložíme do chladničky. Vychladnutú roládu rozvinieme. Natrieme citrónovým krémom, na ktorý navrstvíme mascarponový krém. Zvinieme a v chladničke necháme vychladnúť.