Postup

 krok

V mise zmiešame pšeničnú a špaldovú múku. V múke urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Pridáme 250 ml vlažného mlieka, olivový olej, cukor a 1 lyžičku soli. Vymiesime hladké cesto. Prikryjeme a na teplom mieste necháme asi 40 minút kysnúť.

 krok

Petržlenovú vňať a pažítku najemno posekáme. Cibuľu očistíme a spolu s cuketou pokrájame nadrobno. V hlbšej panvici rozohrejeme maslo. Cibuľu a cuketu opekáme, kým cibuľa nezmäkne. Vmiešame prekrojené olivy a posekané bylinky.

 krok

Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dôkladne prehnetieme. Rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý natrieme cibuľovou zmesou. Z dlhšej strany opatrne zrolujeme. Roládu pokrájame na 3 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 30 minút postáť. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút.