Panvica

Dobré jedlo

ZEMIAKOVÁ panvica s ovčinou: Robte ju na slabom ohni

Takmer bačovské menu.

Potrebujete :

  • 6 väčších sladkých zemiakov
  • 4 lyžice uvarenej quinoy
  • 50 g ovčieho syra
  • 4 vajcia
  • petržlenovú vňať
  • 1 bielu cibuľu
  • 1 väčšiu červenú papriku
  • cesnakový olej

Postup:

  1. Očistené zemiaky pokrájajte na stredne veľké plátky. V širšej hlbšej panvici rozohrejte olej, rozložte do nej zemiaky a na slabom ohni za občasného obracania opečte.
  2. V druhej panvici na troche oleja orestujte na kolieska nakrájanú cibuľu s kúskami červenej papriky. Opečenú zeleninu dajte do panvice k zemiakom. Osoľte.
  3. Pridajte uvarenú quinou, rozšľahané vajcia, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C zapečte.

 

 

 

Kategórie