ZELEROVÉ pyré: Najlepšia kaša i k šťavnatému soté
Chutné a praktické.
- 25 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 700 gzeleru
- 350 mlmlieka
- 150 mlsmotany na šľahanie
- 100 gbanánovej šalotky
- 20 gmasla
- 1 ksmorská soľ
Postup
krok
Zeler očistite a nakrájate na dvojcentimetrové kocky. Dajte do hrnca, pridajte mlieko, smotanu, šalotky nakrájané nahrubo, maslo, soľ a priveďte do varu.
krok
Znížte teplotu a na miernom ohni bez pokrievky za občasného miešania varte asi 15 minút.
krok
Pomocou dierovanej naberačky vyberte zeler a šalotku do mixéra. Podľa potreby pridajte tekutinu, v ktorej sa zeler varil. Popučte alebo rozmixujte dohladka na jemné pyré.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
