Postup

 krok

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. V miske spolu zmiešame všetky suché ingrediencie na korpus. Pridáme olej, ocot, minerálku a sójový jogurt. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do pripravenej formy. Povrch uhladíme. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

 krok

Mandarínky scedíme a necháme odkvapkať. Šťavu zachytíme a zmiešame s pomarančovou šťavou – mali by sme dostať 500 ml.

 krok

Vychladnutý korpus preložíme na tortový podnos a dookola založíme okraj tortovej formy. Na korpus poukladáme odkvapkané mandarínky.

 krok

Pomarančovo-mandarínkovú šťavu zmiešame so želatínou, s kukuričným škrobom a agávovým sirupom. Dohladka rozšľaháme a za stáleho miešania asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

 krok

Smotanu zmiešanú so stužovačom dotuha vyšľaháme a nahrubo natrieme na mandarínkovú vrstvu. Povrch uhladíme. Na šľahačkovú vrstvu pomocou vypuklej strany lyžice starostlivo rozotrieme želatínovú glazúru.

 krok

Tortu minimálne 4 hodiny (najlepšie cez noc) necháme tuhnúť na chladnom mieste. Pred podávaním odstránime okraje formy.