jahodový koláč

Dobré jedlo/Laura Witteková

Zbiehajú sa vám slinky na túto TORTIČKU? Jednoduchý recept na JAHODOVÚ krásku

Pre tých, čo toto ovocie milujú naozaj vášnivo, prichádza najkrajšie obdobie roka. Sladkých, šťavnatých, krvavočervených jahôd budú čoskoro plné pulty… aká radosť je upiecť z voňavých plodov ešte voňavejší koláč.

JAHODOVÁ TORTA S BIELOU ČOKOLÁDOU

jahodový koláč
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

TORTOVÁ FORMA S PRIEMEROM 26 CM I PRÍPRAVA 60 MINÚT I PEČENIE 12 MINÚT

NA CESTO:

  • 50 g bielej čokolády
  • 30 g masla
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru, preosiateho
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

NA TVAROHOVÝ KRÉM:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru, preosiateho
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g jemného tvarohu (s obsahom tuku 3-4 %)

NAVYŠE:

  • 2 lyžice ovocného likéru
  • 750 g jahôd
  • bielu čokoládu na ozdobenie

Fotopostup je na ďalších stranách...