Postup

 krok

Nastrúhanú citrónovú kôru zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou a so soľou. V tejto zmesi obaľte hrubšie plátky masla, na ktoré ešte nastrúhajte zázvor a ihneď zasuňte pod kožu kurčaťa. Nohy zviažte kuchynským špagátikom a krídla obráťte a zasuňte pod brucho. Kura osoľte zo všetkých strán.

 krok

Do pekáča nalejte pivo, vývar, sušený zázvor a premiešajte. Vložte kurča, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte prekrojené hlávky cesnaku, mladé cibuľky a v rúre vyhriatej na 190 °C pečte 90 minút. V polovici pečenia kurča obráťte a často ho polievajte vlastnou šťavou.

 krok

Po upečení vyberte kurča z pekáča a nechajte ho asi 15-20 minút odpočívať na doske. Zatiaľ šťavu zaprášte múkou, pridajte citrón nakrájaný na plátky a chvíľu povarte. Ak je šťava príliš hustá, prilejte vývar alebo vodu. Zlejte cez sitko do omáčnika.

 krok

Kurča podávajte naporciované a preliate šťavou. Vhodnou prílohou je ryža, zemiaky alebo dusená zelenina na pare.