Dobre vyklepať, naplniť, zatočiť, upiecť a potom už iba správne nakrájať. Na vydarené rolády je radosť pozerať sa. A aká radosť je ich jesť!

(Vystriedajte mäso za niečo zatočené a sladučké. Kliknite aj do galérie našich sladkých rolád...)

MORČACIA ROLÁDA SO SUŠENOU ŠUNKOU A S MOZZARELLOU

mäsová roláda
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 – 1 000 g morčacích pŕs bez kosti
  • 250 g mozzarelly
  • 200 g polosušených paradajok v olivovom oleji (nakrájaných na menšie kúsky)
  • 150 g sušenej šunky (prosciutto)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár vývaru alebo vody
  • 1 bobkový list
  • stonky z petržlenovej vňate
  • 100 ml bieleho vína (nemusí byť)
  • 1 pohár vývaru alebo vody
  • škrob, maslo a múka na zahustenie (nemusí byť)
  • olivový olej

NA POLENTU:

  • 150 g instantnej polenty
  • 600 g vývaru alebo vody
  • 50 g masla
  • 25 g parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP nájdete na ďalšej strane...