Postup

 krok

Preosiatu hladkú múku dáme do misy a premiešame so soľou. Uprostred urobíme jamku, prilejeme polovičnú časť vody, do ktorej rozdrobíme droždie, a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások, potom prilejeme zvyšnú vlažnú vodu, olej a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky asi na 3 hodiny.

 krok

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dve menšie srdiečkové formy. Cesto potrieme paradajkovou pastou, uložíme na tenké kolieska pokrájanú cibuľu, ktorú osolíme a posypeme provensalským korením.

 krok

Rozložíme kolieska mozzarelly a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečenú pizzu necháme krátko vychladnúť, potom ju ozdobíme sušenou šunkou, lístkami čerstvého špenátu, cherry paradajkami, posypeme balkánskym syrom a pokvapkáme cesnakovým olejom.