Potrebujete :
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 150 g mletého bravčového mäsa
- 80 až 100 g menších paradajok
- 60 g údeného syra
- 3 menšie cibule
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 1 rožok
- mlieko
- sušený majorán
- sušené provensalské bylinky
- polohrubú múku na obaľovanie
- žeruchu na posypanie
- cesnakový olej
- šalát na ozdobenie
- olej
- mleté čierne korenie
- soľ
POSTUP:
- Rožok namočíme do mlieka a vyžmýkame.
- Hovädzie a bravčové mäso dáme do misy, pridáme vajce, jednu nadrobno pokrájanú cibuľu s prelisovaným strúčikom cesnaku a namočený rožok. Osolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a dobre premiešame.
- Z masy vytvarujeme menšie karbonátky, ktoré obalíme v polohrubej múke. Opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán a uložíme do zapekacej misy.
- Na povrch každého karbonátku dáme trochu nastrúhaného údeného syra, položíme prekrojenú paradajku s kúskami cibule, posypeme sušenými provensalskými bylinkami a pokvapkáme cesnakovým olejom.
- Zvyšné paradajky s cibuľkou rozložíme do misy, vložíme do rúry a spolu zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobíme šalátom a žeruchou.