objednať časopis
všetky kategórie
fasirky

Dobré jedlo

Syrové FAŠÍRKY s paradajkami: Zabodujete v kuchyni!

Dostanete od hladošov 100 bodov!

Potrebujete :

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 150 g mletého bravčového mäsa
  • 80 až 100 g menších paradajok
  • 60 g údeného syra
  • 3 menšie cibule
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 rožok
  • mlieko
  • sušený majorán
  • sušené provensalské bylinky
  • polohrubú múku na obaľovanie
  • žeruchu na posypanie
  • cesnakový olej
  • šalát na ozdobenie
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Čítajte viac
Zemiakové FAŠÍRKY s cibuľovou remuládou: Vyskúšajte niečo nové

POSTUP:

  1. Rožok namočíme do mlieka a vyžmýkame.
  2. Hovädzie a bravčové mäso dáme do misy, pridáme vajce, jednu nadrobno pokrájanú cibuľu s prelisovaným strúčikom cesnaku a namočený rožok. Osolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a dobre premiešame.
  3. Z masy vytvarujeme menšie karbonátky, ktoré obalíme v polohrubej múke. Opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán a uložíme do zapekacej misy.
  4. Na povrch každého karbonátku dáme trochu nastrúhaného údeného syra, položíme prekrojenú paradajku s kúskami cibule, posypeme sušenými provensalskými bylinkami a pokvapkáme cesnakovým olejom.
  5. Zvyšné paradajky s cibuľkou rozložíme do misy, vložíme do rúry a spolu zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobíme šalátom a žeruchou.

Kategórie