Postup

 krok

Zemiaky uvarte v šupke. Sceďte, prelejte studenou vodou a ošúpte. Pomocou lisu ich pretlačte priamo na pomúčenú dosku. Keď úplne vychladnú, pridajte mäso pokrájané nadrobno, žĺtok, vajce, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, petržlenovú vňať a preosiatu múku. Všetko spolu spracujte na nelepivé cesto.

 krok

Z cesta vyvaľkajte hrubší valček, nakrájajte približne na trojcentimetrové kúsky a vytvarujte malé fašírky. Na rozohriatom oleji ich opekajte z oboch strán dochrumkava.

 krok

V hrnci rozohrejte maslo s olejom, pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Asi po 5 minútach ochuťte cukrom, soľou, korením a tymianom. Na miernom ohni cibuľu za občasného premiešania duste asi 40 minút. Cibuľa musí voňať karamelom a tekutina by sa mala odpariť.

 krok

Vlejte víno, balzamový sirup a varte pol hodiny. Zemiakové fašírky podávajte s cibuľovou remuládou. Skvelá kombinácia!

Kategórie