OMÁČKY A PRÍVARKY- Sú typické nielen pre našu kuchyňu, ale aj pre našich susedov. Ak nechcete použiť smotanu na varenie, prívarok zahustite a zjemnite tak, že doň rozmixujete pár kúskov zemiakov. Brokolicu v tomto recepte môžete na - hradiť aj cuketou alebo karfiolom.

Dobré jedlo/ Natália Jablonková

Veľkonočné PUTOVANIE: Gastronomické lahôdky zo sveta

Chceli sme vedieť, aké gastronomické lahôdky si na jarné sviatky pripravujú v rôznych kútoch Európy. A náš kuchár Ľuboš nám to zase raz a veľmi rád ukázal. Dobrú chuť!

JAJKA FASZEROWANY z Poľska

PLNENÉ VAJCIA Ďalšie kombinácie na plnky v Poľsku zbožňovaných jajok faszerowanych (plnených vajec) môžu byť: údený losos, avokádo, lososový kaviár – strúhaná cvikla, kôpor, jogurt – tuniak, kapary, majonéza – údené mäso, chren
– jogurt, korenie karí, jarná cibuľka.
PLNENÉ VAJCIA Ďalšie kombinácie na plnky v Poľsku zbožňovaných jajok faszerowanych (plnených vajec) môžu byť: údený losos, avokádo, lososový kaviár – strúhaná cvikla, kôpor, jogurt – tuniak, kapary, majonéza – údené mäso, chren – jogurt, korenie karí, jarná cibuľka.
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 10 vajec
  • 5 lyžíc majonézy (kyslej smotany alebo smotanového syra)
  • 1 lyžička horčice
  • soľ, mleté čierne korenie
  • cviklová šťava na farbenie vajec
  • mletá červená a údená paprika
  • čerstvé čili papričky
  • petržlenová vňať
  • údený pstruh
  • reďkovka
  • reďkovkové klíčky
  • opražené kúsky slaniny
  • syr s modrou plesňou
  • hráškové klíčky
  • údená šunka alebo mäso
  • kyslá a kvasená uhorka
  • pažítka

Kategórie