Hlivové SUFLÉ s rozmarínom: Vášmu telu dodá vitamíny
Stravujte sa zdravo každý deň, aj s Dobrým jedlo a našimi receptami.
- 55 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Na polentu:
- 50 gkukuričnej múky
- 200 mlvody
- 1 kssoľ
Na plnku:
- 100 ksmasla
- 2 ksmladé cibuľky
- 250 ghlivy
- 150 gnastrúhaného syra
- 200 mlkyslej smotany
- 3 ksvajcia
- 1 lyžicasušeného rozmarínu
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
Postup
krok
Vodu uveďte do varu a vsypte kukuričnú múku. Osoľte a miešajte, kým voda nevsiakne. Polentu rozdeľte na dno 6 zapekacích misiek vymastených maslom.
krok
Na zvyšnom masle opečte nasekanú mladú cibuľku a hlivu pokrájanú nadrobno. Ochuťte rozmarínom, soľou a korením. Duste, kým hliva nezmäkne.
krok
Na vrstvu polenty dajte podusenú hlivu, zasypte syrom a zalejte smotanou vymiešanou s vajcami. Mierne okoreňte a osoľte. Misky poukladajte do hlbšieho plechu naplneného vodou tak, aby siahala asi do polovice misiek. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečte 20-30 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jete odľachčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému

Aj vy doma PEČIETE S DEŤMI, ako naša cukrárka Veronika?
