Postup

 krok

Do šálky rozdrobte droždie, pridajte cukor, múku a mlieko, ľahko pomiešajte a nechajte vykysnúť. Múku preosejte do hlbšej misy, vlejte kvások, pridajte olej, vajce a štipku soli. Dobre vymieste na nelepivé a vzdušné cesto. V teple nechajte asi 45 minút kysnúť.

 krok

Z mlieka a zo Zlatých klasov uvarte puding a nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte s cukrom a primiešajte puding, postupne zapracujte aj tvaroh. Ochuťte citrónovou kôrou a premiešajte.

 krok

Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkajte na hrúbku 21 centimetrov. Pripravte formičku alebo pohár s priemerom 8 až 9 cm, vykrojte kolieska a prekladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.

 krok

V strede koliesok prstami vyformujte jamky a nechajte ešte 25 minút kysnúť. Okraje koláčov potrite rozšľahaným vajcom a do stredu vložte lyžicou plnku. Dajte piecť na 25-30 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.