Upečte si na víkend TORTU s figami, černicami a so slivkami
Víkend si žiada sladké potešenie a túto tortu vás bude vás baviť nielen jesť, ale aj piecť!
- 60 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na ovocné pyré:
- 4 ksslivky
- 3 ksveľké figy
- 1 ksvrecko čierneho čaju
- 75 gkrupicového cukru
Na korpus:
- 140 gpráškového cukru
- 220 gmasla
- 4 ksvajcia
- 1 lyžicavanilkového extraktu
- 220 ghladkej múky
- 1 ksa pol lyžičky kypriaceho prášku
- 1 štipkasoli
Na černicový krém:
- 200 mlsmotany na šľahanie
- 250 mljemného tučného tvarohu
- 5 lyžícpráškového cukru
- 1 ks10-15 černíc
- 1 ksovocie na ozdobu
Postup
krok
Urobte ovocné pyré: Do hrnca dajte nakrájané slivky, figy, čaj vo vrecku, cukor a zalejte vodou. Priveďte do varu a varte 5 minút. Odstavte, zakryte a nechajte lúhovať. Keď ovocná zmes vychladne, vyberte vrecko s čajom a rozmixujte ju.
krok
Upečte korpus: Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno dvoch foriem s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie. Maslo s cukrom vyšľahajte do svetlej peny. Po jednom pridávajte vajcia. Potom primiešajte vanilkový extrakt a 3 lyžice ovocného pyré. Nakoniec prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a so soľou. Dobre premiešajte. Cesto rozdeľte do dvoch foriem a dajte piecť na 30 minút.
krok
Pripravte krém: V mise vyšľahajte smotanu, tvaroh a cukor do pevného krému. Pridajte černice a už len zľahka premiešajte.
krok
Vychladnutý korpus vyberte z formy, potrite ho ovocným pyré aj krémom. Naň poukladajte nakrájané černice, figy a slivky. Ovocie prikryte druhým korpusom a opäť potrite krémom. Tortu pekne uhlaďte a dajte na pol hodiny do chladničky. Pred podávaním ju ozdobte figami, slivkami a černicami.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
