Postup

 krok

Urobte ovocné pyré: Do hrnca dajte nakrájané slivky, figy, čaj vo vrecku, cukor a zalejte vodou. Priveďte do varu a varte 5 minút. Odstavte, zakryte a nechajte lúhovať. Keď ovocná zmes vychladne, vyberte vrecko s čajom a rozmixujte ju. 

 krok

Upečte korpus: Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno dvoch foriem s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie. Maslo s cukrom vyšľahajte do svetlej peny. Po jednom pridávajte vajcia. Potom primiešajte vanilkový extrakt a 3 lyžice ovocného pyré. Nakoniec prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a so soľou. Dobre premiešajte. Cesto rozdeľte do dvoch foriem a dajte piecť na 30 minút.

 krok

Pripravte krém: V mise vyšľahajte smotanu, tvaroh a cukor do pevného krému. Pridajte černice a už len zľahka premiešajte.

 krok

Vychladnutý korpus vyberte z formy, potrite ho ovocným pyré aj krémom. Naň poukladajte nakrájané černice, figy a slivky. Ovocie prikryte druhým korpusom a opäť potrite krémom. Tortu pekne uhlaďte a dajte na pol hodiny do chladničky. Pred podávaním ju ozdobte figami, slivkami a černicami.

Kategórie