Potrebujete:
- 3 broskyne
- 100 g jemného kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 100 ml smotany na varenie (10 až 12 %)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 80 g mletých mandlí
- 20 g hladkej múky
- maslo na vymazanie misiek
POSTUP:
- Broskyne umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a pokrájame na mesiačiky. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny.
- Pridáme smotanu na varenie, vanilkový extrakt a pomleté mandle zmiešané s múkou. Dobre premiešame. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia.
- Cesto rozdelíme do misiek, naň poukladáme pokrájané broskyne a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Puding podávame vlažný. Veľmi dobre chutí s vanilkovou zmrzlinou.