kolac

Dobré jedlo

Šťavnatý MANDĽOVÝ koláčik s broskyňami: Upečte ho v miske

Sladučký, ako žiadny iný...

Potrebujete:

  • 3 broskyne
  • 100 g jemného kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na varenie (10 až 12 %)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 80 g mletých mandlí
  • 20 g hladkej múky
  • maslo na vymazanie misiek

POSTUP:

  1. Broskyne umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a pokrájame na mesiačiky. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny.
  2. Pridáme smotanu na varenie, vanilkový extrakt a pomleté mandle zmiešané s múkou. Dobre premiešame. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  3. Cesto rozdelíme do misiek, naň poukladáme pokrájané broskyne a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Puding podávame vlažný. Veľmi dobre chutí s vanilkovou zmrzlinou.