Postup

 krok

Celú hlávku kapusty dajte variť do väčšieho hrnca s osolenou vodou. Aby listy zmäkli a boli ohybné, pridajte trocha octu. Varte 10-15 minút do mäkka. Kapustu vyberte, sceďte a rozoberte na listy.

 krok

Do misy dajte mleté mäso, nevarenú, prepláchnutú ryžu, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia, soľ a mleté korenie. Na každý list lyžicou dajte trocha mäsovej zmesi. List najskôr na bokoch zahnite nahor a potom zviňte do šúľka.

 krok

Holúbky poukladajte do veľkého hrnca. Zvyšnú kapustu pokrájajte na kocky a pridajte do hrnca k holúbkom. Zalejte vodou a na strednom ohni varte asi 45 minút.

 krok

V smotane vymiešajte múku a paradajkový pretlak. Uvarené holúbky vyberte z hrnca a šťavu za stáleho miešania zahustite smotanovou zátrepkou. Podľa chuti dosoľte. Holúbky podávajte s omáčkou a podľa chuti so zemiakmi alebo s knedľou.