Postup

 krok

V panvici skaramelizujeme 5 lyžíc kryštálového cukru a pridáme mandľové hoblinky. Plochý plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý vylejeme karamel a necháme vychladnúť.

 krok

V miske vymiešame na hladký krém ricottu, tvaroh a smotanu a odložíme do chladu stuhnúť. Stuhnutý mandľový karamel nahrubo posekáme, čokoládu najemno postrúhame a opatrne ich vmiešame do tvarohového krému.

 krok

Pripravenú masu rozdelíme do pohárov a asi na pol hodiny odložíme na chladné miesto. Hrušky olúpeme, prekrojíme, odstránime jadrovníky a pokrájame na štvrtiny. V panvici skaramelizujeme zvyšný cukor.

 krok

Do karamelu vložíme pokrájané hrušky a opatrne ich v ňom pomocou drevenej varechy párkrát poobraciame. Do vychladených pohárov dáme na vrstvu vychladeného krému skaramelizované hrušky a podávame.