Tvarohové PIROHY: Ako ste ich jedávali u vás doma?
Sladké pirohy sú klasika, ktorú dnes musíte vyskúšať.
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 gzemiakov
- 1 ksvajce
- 200 gpolohrubej múky
- 1 štipkasoli
- 1 ksrozpustené maslo na poliatie
Na plnku:
- 250 ghrudkovitého tvarohu
- 1 ksžĺtok
- 1 kspráškový cukor
- 1 lyžicapudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 1 kssoľ
Na malinovú omáčku:
- 200 gmrazených malín
- 1 kshnedý cukor podľa chuti
Postup
krok
Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť, potom ich očistite, nastrúhajte a zľahka osoľte. Pridajte vajce, preosiatu múku a vymieste tuhšie cesto.
krok
Cesto rozvaľkajte na plát a vykrojte z neho kolieska. Do stredu dajte po lyžičke tvarohovej plnky – urobíte ju zmiešaním tvarohu, žĺtka, cukru, pudingového prášku a štipky soli.
krok
Naplnené kolieska preložte napoly a okraje dobre zlepte, aby plnka nevytiekla. Pirohy zľahka povarte v mierne osolenej vode.
krok
Pripravte malinovú omáčku: V malom hrnci na slabom ohni uvarte maliny osladené cukrom. Prepasírujte cez sitko, aby ste z malín odstránili zrniečka. 5. Uvarené pirohy nechajte dobre odkvapkať, rozdeľte na taniere, polejte maslom a malinovou omáčkou. Môžete podávať.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
