Trochu iné rizoto: Zdravá QUINOA S CVIKLOU A FETOU bude chutiť každému
Vymeňte ryžu za zdravšiu quinou a isto budete očarení. Tejto chutnej kombinácii s cviklou a fetou určite prídete na chuť!
- 30 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ksšalotku
- 1 lyžicaolivového oleja
- 1 ksvetvičku čerstvého tymiánu
- 1 ksveľkú cviklu
- 1 hrnček(200 ml) quinoi
- 500 mlzeleninového vývaru
- 100 gsyru feta
- 1 kspetržlenovú vňať na ozdobenie
- 1 kssoľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Postup
krok
V horúcej panvici opečte na oleji nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte čerstvý tymián a olúpanú, na kocky nakrájanú cviklu.
krok
Ochuťte soľou a čiernym korením. Po 3 až 5 minútach varenia pridajte teplý vývar. Za častého premiešavania varte 15 až 20 minút, kým zrniečka nezmäknú a vznikne vláčna kaša.
krok
Dosypte rozmrvený feta syr a na chvíľu prikryte pokrievkou, aby sa syr trocha rozpustil. Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Doprajete si počas fašiangov FÁNKY?

Odľahčujete jedálniček? Miska plná zdravia je na začiatok roka ako stvorená
