Z piva, múky, soli a korenia si vytvoríme cestíčko na rybu. Všetky ingrediencie spolu rozmiešame v miske. Filety rýb obalíme v múke a následne v cestíčku, ktoré mierne osolíme. Ryby pečieme v oleji z každej strany cca 5 min., aby bolo cestíčko zlatisté. Baby zemiaky uvaríme vo vode. Po uvarení ich rozkrojíme na polovice a na troche masla (5-10 min.) opekáme spolu s rozmarínom. Môžeme podľa chuti osoliť, okoreniť a pridať trochu mletej rasce. Hrášok takisto povaríme aspoň 5 min.
Rozmixujeme ho v mixéri spolu s avokádom, lyžicou masla a smotanou. Krém prepasírujeme cez sitko a môžeme podávať.
KONFITOVANÝ ZUBÁČ S HRÁŠKOVOU QUINOOU a CITRÓNOVOU OMÁČKOU
Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku.
Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.
Za prípravu receptov ďakujeme blogerke Lucii Gatialovej. Viac jej originálnych nápadov je na stránke www.blogujemvkuchyni.com