krémeš

Dobré jedlo/Laura Witteková

10 nesmrteľných ZÁKUSKOV z cukrárne: LASKONKY, PUNČÁKY, krémeše milujeme stále (RECEPTY)

Nepochybne ste tiež mali svojho favorita - zákusok, na ktorý ste išli v nedeľu, alebo po vysvedčení, alebo len tak do cukrárne. Tu sú všetci "klasici" pokope. Upečiete niektorý z nich?

PUNČOVÁ TORTA

punčová torta
Zdroj: Dobré jedlo/ Valentína Nídelová

12-15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT, ODSTÁTIE 12 HODÍN

NA KORPUS            

  • 7 vajec             
  • 220 g kryštálového cukru  
  • 220 g hladkej múky  
  • pár kvapiek červeného prírodného potravinárskeho farbiva (alebo červený sirup)
  • maslo a hrubú múku na vymastenie a vysypanie foriem

NA ROZVAR

  • 300 ml vody     
  • 300 g cukru
  • punčovú arómu (alebo 30 ml hnedého rumu)

NA PLNKU

  • 250-300 g ríbezľového džemu (môžete použiť aj marhuľový džem)              

NA OZDOBU

  • 300-400 g marcipánu alebo inej poťahovej hmoty
  • strapce červených ríbezlí (alebo iné bobuľové ovocie)

Postup nájdete na ďalšej strane...