PUNČOVÁ TORTA
Zdroj: Dobré jedlo/ Valentína Nídelová
12-15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT, ODSTÁTIE 12 HODÍN
NA KORPUS
- 7 vajec
- 220 g kryštálového cukru
- 220 g hladkej múky
- pár kvapiek červeného prírodného potravinárskeho farbiva (alebo červený sirup)
- maslo a hrubú múku na vymastenie a vysypanie foriem
NA ROZVAR
- 300 ml vody
- 300 g cukru
- punčovú arómu (alebo 30 ml hnedého rumu)
NA PLNKU
- 250-300 g ríbezľového džemu (môžete použiť aj marhuľový džem)
NA OZDOBU
- 300-400 g marcipánu alebo inej poťahovej hmoty
- strapce červených ríbezlí (alebo iné bobuľové ovocie)
Postup nájdete na ďalšej strane...