Postup

 krok

Do vývaru vhoďte hlavy z kreviet, kúsky citrónovej trávy, kúsok očisteného a nakrájaného galangalu alebo zázvoru, nasekané čili papričky a limetové listy pomrvené v rukách. Vývar varte asi 30 minút. 

 krok

Do vývaru pridajte hlivu ustricovitú natrhanú na menšie kusy, paradajky zbavené jadierok a nakrájané na väčšie kusy. Zalejte kokosovým mliekom a všetko povarte ešte pár minút.

 krok

Chvosty kreviet ošúpte (koniec chvosta nechajte neošúpaný), vyčistite a na posledných pár sekúnd ich vhoďte do jemne vriacej polievky. Priveďte ju opäť do varu a hneď odstavte z ohňa.

 krok

Polievku dochuťte rybou omáčkou, limetovou šťavou a cukrom. Má byť najmä kyslá, pikantná, s jemnou chuťou po slanej rybej omáčke a kokose, s cukrom na vyváženie chuti. Ak z týchto chutí niektorá chýba, doplňte ju. Polievku podávajte s koriandrovou vňaťou, prípadne s thajskou bazalkou.

Kategórie