Postup

 krok

Do hrnca dajte mrazené ovocie a nad malým plameňom ho rozpustite. Nesmie sa celkom rozvariť. Odstavte, pridajte med, vanilkovú pastu, šťavu z citróna a premiešajte. Ochutnajte. Ak treba, pridajte med alebo citrónovú šťavu. Ovocie sceďte, ale šťavu nechajte v miske.

 krok

Do misy dajte žĺtky, cukor a vyšľahajte hustú penu.

 krok

V druhej mise najskôr prešľahajte mascarpone a zašľahajte doň žĺtkovú penu. Smotanu vyšľahajte do tuha a opatrne zapracujte do žĺtkovej zmesi s mascarpone.

 krok

Pripravte poháre. Krém preložte do cukrárskeho vrecka a odstrihnite špičku. Na dno pohára dajte prvú vrstvu krému, naň poukladajte scedené ovocie, piškóty, ktoré ste namočili do ovocnej šťavy, a opäť prikryte vrstvou krému. Vrstvy opakujte, kým neminiete krém a ovocie. Navrch pohára poukladajte posledné ovocie a ozdobte ho lístkom medovky alebo mäty.