Teľací PERKELT: Menej šťavy, za to viac mäsa
Varte ho s láskou, bude chutiť!
- 60 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 600 gteľacieho mäsa
- 1 ksolej
- 200 gcibule
- 1 ksmletú sladkú červenú papriku
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 3 ksparadajky
- 200 gparadajkové pyré
- 1 ksčervenú papriku
- 50 mlbieleho vína
- 1 ksčili papričku, vývar
- 1 ksmletý muškátový oriešok
- 1 kspetržlenovú vňať
Postup
krok
Umyté mäso pokrájajte na kúsky. Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu s kúskami červenej papriky. Poprášte mletou sladkou červenou paprikou, vložte pokrájané mäso, osoľte a duste pod pokrievkou. Občas premiešajte a podlejte vývarom.
krok
Asi v polovici dusenia pridajte pokrájané paradajky zbavené zrniečok, paradajkové pyré, biele víno a nakrájanú čili papričku. Podľa potreby podlievajte vývarom.
krok
Na záver dochuťte soľou, mletým čiernym korením a mletým muškátovým orechom. Dozdobte petržlenovou vňaťou. Podávajte s haluškami.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
